Mød forfatteren
Anders Knattrup Jensen

Anders Knattrup Jensen

Anders er kok og Indehaver af The Food Company. Han er et ocean fyldt med historier, spændende mad og gode opskrifter, som han gerne deler med dig.

Butter Chicken er en traditionel indisk gryderet.

Gryderetten kan laves på mange forskellige måder, og der findes nok lige så mange forskellige opskrifter på denne ret, som der findes familier. Der er dog nogle råvarer og elementer, som går igen.

Først og fremmest skal kyllingekødet marineres. I denne opskrift på Butter Chicken har jeg brugt brystkød. Det er et fedtfattigt stykke kød, som har godt af at marinere nogle timer i køleskabet, hvis det skal blive rigtig godt mørt. Hvis man i stedet bruger kød fra overlåret på kyllingen, som er mere fedtrigt, så behøver man ikke at marinere kødet i lige så lang tid.

Kyllingekødet marineres i yoghurt med en masse krydderier, og saucen laves på smør, tomatsovs og fløde.

Til den hjemmelavede Butter Chicken kan man servere kogte ris og indiske brød.

Denne opskrift er krydret, men særdeles familievenlig.

Ingredienser:

Marinade

2 dl Yoghurt, 10%

1 tsk. Garam Masala

1/2 tsk. stødt Ingefær

1 tsk. Spidskommen

1 tsk. Salt

2 fed Hvidløg

400 g Kyllingebryst

Sauce

1 Løg

1 spsk. Smør

3 tsk. Garam Masala

1 tsk. Gurkemeje

2 dl hakkede Tomater (Passata)

1 spsk. Tomatpure

2,5 dl Fløde

Maizena til jævning

Smages til med salt

Serveres med

Raita (google er din ven!)

Koriander

Hakkede Mandler

Naan brød

Sådan gør du:

Marinade (Dagen før)
1. Mix Yoghurt med krydderierne og presset hvidløg
2. Skær kylling i mundrette tern, og vend kødet i marinaden
3. Lad kødet trække i marinaden i køleskabet i 3 timer (hvis tiden er til det)

Sauce
1. Hak løg fint, og steg dem bløde i en stor gryde med smør
2. Tilsæt krydderier og rist krydderierne i et par minutter i gryden
3. Tilsæt det marinerede kyllingekød, og vend det hurtigt rundt i gryden
4. Tilsæt straks Passata, Fløde og Tomatpure og varm det meget langsomt op. Saucen må ikke koge, så skiller den
5. Lad din Butter Chicken simre ved lav varme i ca. 20 min. til kødet er gennemstegt
6. Smag retten til med salt og evt. flere af de krydderier, der er i retten

Servering
Server din Butter Chicken med hakkede mandler, hakkede koriander og hjemmelavede Naan brød.

Gode råd:

Selve marinaden er baseret på en yoghurt med en høj fedtprocent. I danske supermarkeder er det største udvalg af den slags yoghurter inden for kategorien græsk yoghurt eller tyrkisk yoghurt, som sagtens kan bruges til butter chicken.

Dernæst blandes yoghurten med krydderier, kyllingekød og presset hvidløg. Kødet kan marinere i køleskabet natten over eller blot tre timer, hvis det ønskes særlig mørt. Hvis tiden ikke er til det, kan man dog også springe dette trin over.

Slutteligt er det utrolig vigtigt, når man tilsætter sit kyllingekød med marinaden til gryden, ikke at stege ved høj varme. Kødet skal blot vendes rundt i gryden med smør, stegte løg og krydderier ved lav varme. Og derefter skal der tilsættes Passata og Fløde hurtigt efter.

Når din butter chicken varmes op, skal det foregå særdeles langsomt. Saucen må ikke koge, da den i så fald vil skille. Kyllingekødet skal derfor tilberedes til ca. 80 grader, kernetemperatur.

Velbekomme